Koronavirüs(Covid19) Hastalığıyla Mücadele Kapsamında Aşı Çalışmaları
05 Nisan 2021

Muradiye ilçemizde yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele çalışmaları kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor.Hastanemizin Evde Bakım birimi ile İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli sağlık çalışanları, birinci doz aşı çalışmaları tamamlananların ikinci doz aşıları yapmak için en ücra mahallelere gidiyor.Tüm köyleri tek tek dolaşan ekipler, aşı işlemlerinin ardından vatandaşları sağlık taramasından geçiriyor, okulları ziyaret ederek öğrencileri Kovid-19 konusunda bilgilendiriyor.Muradiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Özkan Özay, Kovid-19 ile mücadele çalışmalarını özveriyle sürdürdüklerini söyledi.Bu mücadelenin en büyük kahramanlarından birinin de sağlık çalışanları olduğunu vurgulayan Özay, şöyle konuştu:"Kovid-19 servislerinde verdiğimiz hizmetlere ek olarak evde bakım hizmeti kapsamında hastaneye gelemeyenlerin Kovid-19 aşılarını evlerine giderek yapıyoruz. Ekibimiz aşı çalışmasını yaptıktan sonra gittikleri mahallelerde insanları sağlık taramasından geçiriyor. Aynı zamanda okulları da ziyaret ederek öğrencileri ve öğretmenleri Kovid-19 konusunda bilgilendiriyor. Virüsü yenmek için her yolu deniyoruz."diyerek mücadele kapsamında sözlerini dile getirdi.